Leuk, leerzaam en verkeersveilig  leren autorijden.
 

Specialisaties

Faalangst

 Iedereen die een toets of examen doet heeft last van zenuwen/spanning. De een wat meer dan de ander. Door de spanning gaat het adrenaline niveau omhoog waardoor je alerter wordt en dus beter kunt presteren. Sommige mensen hebben dat in zo'n ernstige mate dat ze op het moment van een toets of examen zichzelf niet meer onder controle hebben. Deze personen hebben last van faalangst. 

Oorzaken   

Faalangst kan vele oorzaken hebben bijv. perfectionisme (alles moet goed gaan), bepaalde verwachtingen van andere personen of een voorval uit het verleden. Bij faalangst draait het vooral om het mentale aspect. Een faalangstige kan een toets of examen nog zo goed voorbereiden, het gaat mis omdat men aan zichzelf gaat twijfelen.

Ik kan u hierin begeleiden zodat u ontspannen op examen gaat.

Rijangst

Heb je wel een rijbewijs, maar durf je eigenlijk niet achter het stuur plaats te nemen? Of durf je niet eens aan je rijbewijs te beginnen?

Dan heb je waarschijnlijk last van rijangst. Rijangst maakt het leven complex. Het levert veel nadelen op. Denk bijvoorbeeld aan de afhankelijkheid van anderen en aan het onbegrip en de irritatie in je omgeving. En als je een auto voor de deur hebt staan, kost het bovendien onnodig veel tijd en geld als je daar geen gebruik van maakt. Een groot aantal mensen kampt met deze vorm van angst en velen die een rijbewijs hebben, rijden dan ook helemaal niet. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals angst om in een file vast te komen staan, angst om de controle te verliezen of angst om vrachtauto's in te halen. Als je door die angst een keer in paniek bent geraakt, kan het zijn dat je ook nog eens te maken krijgt met angst voor herhaling van zo'n paniekaanval.

Rijangst heeft vele facetten. Faalangst in het verkeer, spanning en hyperventilatie achter het stuur, angst voor de snelweg en ook bijrijderangst en wagenziekte. De instructeur geeft vele praktische tips voor het opnieuw opbouwen van zelfvertrouwen en van rijroutine, zodat je uiteindelijk weer ontspannen en angstvrij kunt autorijden.


Voor Rijangstreductie training geldt een lesduur van 120 minuten.

Autisme


De meeste mensen met Autisme, ADHD of verwante problemen zijn even capabel als ieder ander om auto te rijden, maar door een iets andere informatieverwerking in de hersenen gaat het aanleren wat minder vanzelfsprekend. Met de juiste begeleiding tijdens de rijles is het gelukkig ook voor hen heel goed mogelijk het rijbewijs te halen.

 Omdat het rijexamen veel meer zelfstandigheid vraagt dan voorheen is de huidige rijopleiding voor leerlingen met een stoornis alleen maar zwaarder geworden. Ook voor rij-instructeurs is het moeilijker geworden om zulke leerlingen de juiste begeleiding en ondersteuning te bieden.

 Het ontwikkelingsprofiel van mensen met autisme is vaak erg disharmonisch, met uitvallers en uitschieters. De resultaten kunnen zeer wisselen. Op het ene gebied presteert de leerling goed, terwijl op een ander gebied de resultaten sterk achterblijven. Voor de instructeur is dit grillige beeld vaak moeilijk te duiden. Soms leidt dit tot overschatting van de leerling, soms tot onderschatting. Voor sommige leerlingen met autisme zijn de kerndoelen van het rijlessen haalbaar. Bij andere leerlingen met autisme moeten deze doelen aangepast worden. Ik zal er dan ook alles aan doen om het uiteindelijke doel, het rijbewijs voor iedereen haalbaar te maken.Neuro Linquistisch Programmeren (NLP)

Ik ben internationaal gecertificeerd NLP-trainer. Dit betekent dat ik in de meeste  gevallen op een adequate wijze kan communiceren om het beste resultaat uit de leerling te halen. Verbaal en non-verbaal geef je vele signalen af. Iemand die deze signalen herkent en onderkend kan met jou op een prettige en ongedwongen manier werken naar een resultaat waarvan je versteld zult staan. Elk gedrag heeft een positieve intentie. Ook ik ga uit van het positieve en zal je ook op deze manier begeleiden.    Kaart
Opbellen
Info